BIO brandstoffen

 

Het kabinet wil meer biomassa gebruiken om duurzame energie te produceren. Dat beperkt de uitstoot van broeikasgassen, zoals kooldioxide (CO2), die bijdragen aan opwarming van de aarde. Bovendien is Nederland door biobrandstoffen minder afhankelijk van een klein aantal landen voor olie en gas.

Duurzame energie is energie die niet wordt opgewekt door aardolie, aardgas of steenkool te verbranden, maar door schone, onuitputtelijke bronnen. Duurzame energie wordt daarom ook wel hernieuwbare energie genoemd.

Windenergie en zonne-energie zijn de bekendste voorbeelden. Maar er zijn meer soorten duurzame energie: biomassa, aardwarmte, waterkracht, energieopslag en warmtepompen.

Biobrandstoffen komen in verschillende soorten, zoals benzine- en dieselvervangers. Soms maken mensen onderscheid tussen eerste en tweede generatie biobrandstoffen. De eerste generatie biobrandstoffen zijn van voedsel gemaakt (zoals maïs, tarwe of soja), de tweede generatie van restafval uit de landbouw of dierlijke vetten. Verder stoten tweede generatie biobrandstoffen minder CO2- uit. Tot slot levert een hectare meer tweede dan eerste generatie biobrandstoffen.

Dieselvervangers (eerste generatie) :

  • Biodiesel
    Biodiesel lijkt erg op gewone diesel. Het is een chemisch bewerkte plantaardige olie, zoals koolzaad-, zonnebloem-, soja- en palmolie. Past in de meeste dieselauto’s.
  • Pure Plantaardige Olie (PPO)
    Deze plantaardige oliën zijn een alternatief voor diesel. Het is net als biodiesel gemaakt van plantaardige oliën (zonnebloemen, koolzaad) en geschikt voor daartoe aangepaste dieselmotoren.

Ondermeer voor deze dieselvervangers ontwerpen, plaatsen en installeren wij ondergrondse en bovengrondse tankinstallaties. Bij deze producten wordt vaak gekozen voor een groot tankvolume i.v.m. veel opname van product door de betreffende motoren. Ook is het van belang om het product vloeibaar te houden door dit op de juiste temperatuur houden b.v. door toepassing van tracing dan wel leidingisolatie.

Informeer naar de vele mogelijkheden in deze !!

Voorbeelden

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

100.000-ltr